TRANSLATE THİS BLOG

Wednesday 6 April 2016

The exams issue explained by rap music in turkish language.

Türkçe rap söyleyerek öğrencilerin derdini dile getiren yabancı uyruklu Maro'nun eğlenceli ve muhteşem videosu.

The exams issue explained by rap music in turkish language.


Sory but all the content is in turkish language. but you can watch the video from this link or try this. Thank you.



                   Merhabalar arkadaşlar. Bu gün, üzerinde duracağımız konu, uluslararası öğrenci Maro Dekorsi'nun türkçe rap söyleyerek çektiği kısa ama anlamlı ve eğlenceli videosu olacak. Çukurova üniversitesinde okuyan bu öğrenci ile bir araya gelerek videosu hakında bir kaç soru sorduk. yaptığımız o sohbetinin önemli parçaları szinle paylaşmak istiyoruz.

-Muhabir: Merhaba Maro. videoyu çekmeyi aklınıza nasıl geldi?

-Maro: Merhaba. öncelikle bana söz verdiğiniz için size gerçekten teşekkür etmek istiyorum. konuya gelince, aslında video çekme fikri anlık olarak geldi ve ard arda geliştirilen bir fikir oldu. İkinci dönem vize sınavlara bir hafta kala ben de diğer öğrenciler gibi oturup dersleri pekiştirmeye çalışıyordum. Ama o gün gerçekten hiç bir dersi çalışamıyordum. bunaldım ve ne yapacağımı bilmiyordum. Ondan sonra geçiştirmeye yönelik bir şeyler düşünürken kendimi bıraktım ve şarkı söylemeye başladım. Ve dedim ki. Belki de benim gibi durumda olan öğrenciler var. neden onlarla dert otağı olmayayım. Yani o derde yönelim bir müzik çalsam hem ben rahatlarım onlar da. Bir dertleşme gibi bişey olmuş olacak. Ve böyle başladım müziğin senaryosunu yazmaya.

-Muhabir: Peki neden rap?

-Maro: Sanırım rapı sevdiğimdendir. çünkü çocukluktan beri hep sevmişimdir ve sürekli dinliyorum.

-Muhabir: videoyu gerçekleşme sırasında zorlandın mı?

-Maro: tabi ki biraz zor oldu. çünkü ilk defa yapıyorum bunu ve pek bilgim yok. Ama alhamdulillah çok motivasyon vardı ve hem eğlenerek yaptığım için sıkıcı olmadığını rahatça söyleyebilirim.

-Muhabir:Bu yeteneğinizi geliştirmeyi düşünüyor musun?

-Maro: ilerdeki zamanda daha çok profesyonel videolar çekmeyi düşünüyorum. Ama bir başlangıç için zor. Bütçe yok ve kitlem az. Bir sponsor bulsam beni çok sevindirecek.

-Muhabir: Başka demek istediğin bir şey var mı?

-Maro: size çok teşekkür ederim.

Maro'nun videosunu bu linkten linkten izleyebilirsiniz



Like us on Facebook